Je eerste Android app.. in minder dan 15 minuten

Het volgende experiment dat op mijn lijstje stond was : YouTube How-To. Ik heb dus een filmpje gemaakt, waarin ik uitleg hoe je een eerste, simpele app kunt maken. Voor het filmpje probeer ik het heel eenvoudig te houden. Een App met één knop, die een stukje code uitvoert als hij wordt ingedrukt. Tijdens het maken van het filmpje kwam ik toch snel heel interessante dingen tegen. Zo leg ik kort uit hoe je een bepaalde string (bijvoorbeeld de tekst op een knop) kunt vervangen door een variabele. Op die manier kun je een lijst met variabelen opleveren, die je kunt vertalen. Daarmee wordt het dus mogelijk om snel en eenvoudig je volledige GUI (Graphical User Interface) te laten vertalen. Daarnaast laat ik zien hoe je een veel voorkomende bug in Eclipse kunt oplossen (workaround). Tot slot laat ik zien hoe je een OnClickListener implementeert.

In 15 minuten zie je hoe je zelf een app kunt schrijven. Ik zal gaan proberen om deze app verder uit te werken in andere Tutorials. Het maken van een Video-tutorial kost iets meer tijd dan het schrijven van een blog-bericht, maar het dwingt me om goed na te denken over de code en het uitlegbaar te maken. Ik kan in een video ook wel een keer uitwijden over bijvoorbeeld Flitswoorden of aPpLeZ.. Wie weet waar het naar toe gaat, mag het zeggen 😉

http://www.youtube.com/watch?v=8K_iPWpOqSo

You can leave a response, or trackback from your own site.

5 Responses to “Je eerste Android app.. in minder dan 15 minuten”

 1. Theo schreef:

  Prachtige tutorial. Alleen jammer dat hij niet in het Nederlands is. Ik kan zo slechts de helft ervan begrijpen.

 2. Erg mooie weblog structuur! Hoe vaak post je per maand?
  Bij jou oogt het bloggen heel simpel. Het
  geheel van je website ziet er mooi uit en ook je tekst in interessant!

  • admin schreef:

   Dag Brandy,

   Een website maken is niet heel erg moeilijk, op Google vind je genoeg aanknopingspunten. Ik post niet heel veel, eigenlijk alleen als ik een nieuwe App gebouwd heb. Je kunt eens kijken bij de nieuwste app : http://tinyurl.com/flitssommen .

   Grt., K. die het gevoel heeft dat ie weer eens op SPAM aan het reageren is 😉

 3. Dhruvesh Bhatt schreef:

  i saw your youtube video, i have downloaded eclipse from web but does not have option of android app. i want to know which version of eclipse and what other things to download. I dont know any of the coding. so please help me.

  dhruvesh bhatt

Leave a Reply