Ideeënstroom – So much to do…

Ik ben een beetje aan het fröbelen met Speed.java. Daarmee kan ik de fruitjes in aPpLeZ wat snelheid geven. Terwijl ik dat zo aan het doen ben schieten de ideeën door mijn hoofd. aPpLeZ moet beter, leuker en uitgebreider.

Ondertussen komt het eerste crashrapport van de Google Playmarket binnen. Een gebruiker is zo vriendelijk geweest om op Rapport te drukken (bedankt, Peter ;)).

java.lang.NullPointerException
at happyworx.nl.Applez.MainGamePanel.onDraw(MainGamePanel.java:271)
at happyworx.nl.Applez.MainThread.run(MainThread.java:58)

Voor apps die obscure code bevatten, bevatten stacktraces obscure symboolnamen. …

Wat er bedoeld wordt met “obscure symboolnamen” weet ik niet precies, maar wat er misgegaan is, gelukkig wel. Op regel 271 van de MainGamePanel worden de appeltjes getekend. Kennelijk heeft het spel geprobeerd een appel te tekenen die er niet meer was. Dat komt waarschijnlijk door de snelheid (traagheid) waarmee sommige arraylists worden leeggemaakt. Ik heb fluks één en ander veranderd in de code en een nieuwe versie in de Market gelanceerd. Nee, helaas geen team van testers om een uitgebreid test traject mee uit te voeren ;(.

Ondertussen bedenk ik allemaal leuke extraa’tjes. Appels die langzaam groter worden (dan zijn ze makkelijker te pakken), een levelcounter, na level 5 gaat dan alles draaien, na level 10 ook bewegen. Je kunt door punten te verzamelen (diamantjes?) een knop ‘verdienen’ waarmee je één groep fruit eventjes stil kunt zetten, zodat je ze beter kunt pakken. Ook : een nag-toeter, die om de 10 seconden (of misschien is dat wel te lang, moet het 7 zijn) één groep fruitjes onder een luide toet verandert van type (alle aardbeien worden bananen)… behalve natuurlijk de fruitjes die je al gevangen hebt (dank mijn lieve vriendin voor deze nuttige toevoeging! ;)). Oh ja.. een ‘extreme gravity event’ waarbij alle fruitjes in één keer naar beneden vallen. Hoe zat dat ook alweer.. 9,8m/secondekwadraat ?.. dat zal dus een functie moeten worden die Speed.java gebruikt. En als de appels de lijn raken, moeten ze veranderen in moes. Dat je weg moet vegen, met je vinger.. anders kun je niet bij de kassa.

Een ‘share-my-score’ voor FaceBook en Twitter mag natuurlijk ook niet ontbreken, want daar trek je de gebruikers mee.

… tja.

Zat te doen voor de komende dagen, weken, maanden. 😀

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply