De achtergrond, het doel en een warm welkom

Op 13-jarige leeftijd besefte ik, dat de sleutel tot zorgeloos leven onder andere ligt in het verwerven van een passief inkomen. Ik wist alleen nog niet dat het zo heette.

In 1992 was er nog geen groot, publiek ontsloten Internet. Er waren wel zg Bulletin Board Systemen (BBS). Op mijn 286 AT 6 Mhz kon ik met mijn 26 MB harde schijf met zo’n systeem opzetten. DataWave werd binnen 2 jaar een volwaardig BBS met 3 inbelpunten en een aansluiting op CachetNet en KroonNet (de e-mail van de vroege jaren ’90). Ik vond het geweldig mensen toegang te verschaffen tot “gratis” post, bestanden en nieuwtjes. Mijn eigen kosten liepen snel op: Een telefoonlijn (noodzakelijk om mijn ouders niet op de kast te jagen) en regelmatig nieuwe apparatuur om bij te blijven. De enige manier om de kosten te compenseren, was het verkopen van abonnementen. BBS gebruikers konden toegang krijgen tot afgeschermde functionaliteiten en gedeelten van het systeem door 20 gulden per jaar (met eventueel een staffelkorting) over te maken op mijn rekening.

Daar heb je het; een passief inkomen. Het systeem draaide, de electronische post werd midden in de nacht opgehaald en verspreid. De abonnees betaalden. Ik hoefde nauwelijks te werken om toch kostenvrij mijn BBS te opereren. Later kwamen Internet, email,

Honda SS 50 – Ook een prachtige hobby

vriendinnetjes, mijn tentamens, scoutingclubs, brommers en allerlei andere bezigheden…

Ik ben blijven ondernemen. Op mijn 22e had ik een fijn draaiende eenmanszaak. Op het hoogtepunt waren er 3 mensen aan het werk bij klanten. Ikzelf was ook volledig declarabel. 40 uur per week hard aan het werk om de veel te vroeg aangenomen back-office medewerker te kunnen betalen. Daarnaast de administratie, advertenties, werving en andere bedrijfsactiviteiten. Totdat de bubble barstte.

Nu, meer dan 10 jaar later besef ik me dat ik sindsdien nooit meer gewerkt heb aan het bewust creëren van zo’n passief inkomen. De kansen liggen nog steeds voor het oprapen. In oktober 2011 besloot ik dat het mogelijk moet zijn een significant inkomen te verwerven uit het ontwikkelen en exploiteren van Android Apps. Mijn doel : Android betaalt mijn hypotheek, mijn verzekering, belastingen en mijn energie. Kortom ; Al mijn woonlasten.

Welkom op dit blog. Ik zal proberen de (barre?) tocht naar een stabiel passief inkomen (PI) hier te documenteren. Het uiteindelijke doel ; Beantwoorden van de vragen :

1. Is het mogelijk om een stabiel PI te creëren uit ontwikkeling en exploitatie van Android Apps?

2. Zelfs als je begint zonder kennis van programmeren?

.. Vanuit één persoon, etc. etc. You get the general picture ;). Misschien zie je zelf ook wel een mogelijkheid om een PI te creëren. Dat hoeft niet met een computer. Je kunt het ook doen door verhuur van panden of apparatuur. Misschien heb je een goed idee en kun je het patenteren. Misschien kun je de spijltjes van je balkon verhuren als advertentieruimte. Ook rente kun je beschouwen als een PI. Of, je koopt een oud zwembad, bouwt het om tot ballenbak, vraagt 6,50 entree en zet wat personeel neer om te verkopen en te managen..

Het is niet gezegd dat je niets meer hoeft te doen om je PI te behouden. Elk idee heeft onderhoud nodig. Ook mijn BBS moest ik een aantal keren per jaar goed onder handen nemen. De inspanning die een PI vraagt, is (per euro) als het goed is vele malen lager dan de inspanning die een baan in loondienst (per diezelfde euro) vraagt.

Als je hier meer over wilt leren, kan ik van harte het boek aanbevelen dat mijn vriendin ook aan mij gaf. Het heet “Rijke Pa, Arme Pa en geeft in 256 pagina’s weer hoe het zit met een Passief Inkomen. In een leuk geschreven, vlot te lezen boek ontkracht Robert Kiyosaki het fabeltje dat je een hoog inkomen moet hebben om rijk te worden. Daarnaast betwist hij de overtuiging dat je huis tot de activa behoort, laat hij ouders zien waarom ze niet op het schoolsysteem kunnen vertrouwen als het om onderricht over geld gaat. Bovendien leert hij je wat je jouw eigen kinderen over geld zou moeten leren… Als je ze een gezonde financiële toekomst wilt geven.

Klik hier om het boek te bekijken en eventueel te bestellen.
Leuk dat je meeleest en een hartelijke groet vanuit Kinderspeeltuin de Ballebak in Zoetermeer ;).

Passief Inkomen ; Voor je het weet maakt iemand reclame voor je Ballebak op z’n Blog!

 

If at first, the idea is not absurd, then there is no hope for it  – Albert Einstein

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

One Response to “De achtergrond, het doel en een warm welkom”

  1. Jops schreef:

    Net alsof ik m’n eigen gedachten lees! Ik kwam iets later tot hetzelfde besef van een PI (een jaar of 2, 3 geleden). Misschien omdat ik nooit een BBS heb gehad 😉 Ik hoop mijn tijd hier in Amerika te kunnen gebruiken voor het uitwerken van mijn PI, ik moet immers nog een maand of 3, 4 wachten op mijn werkvergunning 🙂 Één ding is me al wel duidelijk geworden: It takes money to make money! In welke vorm dan ook: een full time job naast het ontwikkelen van je PI of een start kapitaal om die eerste, te verhuren, panden/apparaten aan te schaffen. Of om gewoon, in mijn geval, een lange poos vrij te nemen om full time te kunnen nadenken, relaxen, proberen, studeren. Ik ga eens verder spitten op je blog en ben benieuwd naar je ervaringen!

Leave a Reply