Failed to initialize Monitor Thread: Unable to establish loopback connection

Tijdens een Android training sessie kwamen we op sommige PC’s deze foutmelding weer tegen. Het heeft te maken met het feit dat Eclipse niet goed om kan gaan met IPv6 adressen voor de LoopBack adapter. Dit IPv6 adres wordt toegekend door de Toredo Interface. Je kunt deze interface makkelijk uitzetten, dan houdt je PC een IPv4 adres. Ik heb ook geprobeerd of het lukt als je de hosts file aanpast, maar omdat de meeste (zakelijke) systemen dat niet toestaan, lijkt me deze oplossing beter.

Mijn eerste tutorial met een filmpje, om te kijken hoe dat bevalt (bij mezelf, maar ook vooral bij de lezers van dit blog). En ook, eerlijk is eerlijk, omdat het publiceren van zo’n filmpje bijdraagt aan mijn doel.

Onderaan deze post zal ik het filmpje embedden. Ik denk dat je het wel full screen moet bekijken om alles goed te kunnen zien. Ik ben nog op zoek naar een goede ScreenCam voor dit soort doeleinden (tips, anyone?). BB Flashback lijkt ideaal.. en heeft als nadeel dat je uiteindelijk veel tijd gaat steken in het editten van het geheel. Het liefst zou ik iets hebben, waarmee je dmv een hotkey kunt in- en uitzoomen. Nog even doorzoeken, denk ik.

Ondertussen is het werk begonnen aan een nieuwe app. Wat precies blijft nog even een verrassing. Ik ga wel proberen om er stap-voor-stap videos van te maken, zodat je deze app makkelijk zelf kunt nabouwen om ervan te leren.

 

Failed to initialize monitor Thread: Unable to establish loopback connection

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply