B2B Apps ; Something completely different

Ik ben architect. Géén professionele App-Developer. Dat is slechts een hobby. Met mijn hobby richt ik me op de consumenten markt. Een overzichtelijke market. Het publicatie proces is kinderlijk eenvoudig, als je een beetje op het versiebeheer let. Het meeste werk zit in het ontwikkelen van de App.

Hoe anders is het met Business 2 Business applicaties! Als Business Process Architect, werk ik onder andere aan Smart Mobility proposities. Met deze diensten helpen we bedrijven en overheden de mogelijkheden van Apps en mobility te herkennen. In mijn rol als bedrijfsprocesarchitect kom ik spannende en leuke trajecten tegen. Op veel plekken zie ik ook wat er gebeurt als bedrijven onvoorbereid aan Mobile Solutions beginnen…

Veel bedrijven beginnen aan mobility oplossingen en laten dan onder andere een App bouwen. Net zoals in de vroege jaren ’90 websites werden gebouwd. Kleine bedrijfjes bouwen snel een App, maar geven de code niet prijs. Misschien zijn ze zelfs opgeheven als er iets gewijzigd moet worden. Ik wil niet alle app-bouwers over één kam scheren. Er zitten zeker goede bij. En… er zijn ook veel bedrijven die

Inmiddels weten we, in het geval van websites, dat we rekening moeten houden met een wijzigende wereld. We zien het belang van Content Management Systemen. We vinden het belangrijk dat websites op allerlei platforms werken. Die verworven kennis wordt vaak vergeten als er een App gebouwd wordt. Atos is zich bewust dat er een andere aanpak nodig is om een goede, toekomstvaste, oplossing te bieden.

Er zit een flinke wereld onder deze Apps voor ‘the workforce’. Er moet nagedacht worden over multi-platform (Android, iOS, Windows Phone, zelfs HTML5). Er kan behoefte zijn aan een omgeving waar de medewerkers op een beheerde wijze hun Apps kunnen vinden en installeren. Atos heeft daar een speciale oplossing voor. Die oplossing hebben we “MyMarket” genoemd. MyMarket is een company-branded App market. Medewerkers kunnen er, bijvoorbeeld gebaseerd op hun Active Directory groepslidmaatschappen, passende Apps vinden en downloaden.

Als er binnen het bedrijf een BYOD (Bring Your Own Device) beleid is, komt er nog een dimensie bij. Stel je voor dat een medewerker, die uit dienst gaat, jouw bedrijfsapp gewoon meeneemt op een mobiele telefoon! Met de Atos MyMarket kun je in dergelijke gevallen de App actief terugtrekken of onbruikbaar maken. Een aantal voordelen van de Atos MyMarket oplossing ;

  1. Het bedrijf heeft een algemeen overzicht van de zakelijke applicaties en gebruikers.
  2. Apps worden gecoördineerd uitgeven en gedistribueerd.
  3. Gebruikers kunnen feedback vast leggen op een eenvoudige manier.
  4. Gebruikers krijgen een tool hun verplichte en aanbevolen apps te vinden en te installeren.
  5. Ze hebben toegang tot hun bedrijf apps, maar ook van derden. Zelfs als dat een licentievergoeding vereist.
  6. Gebruiker en werkgever zijn er zeker van dat de nieuwste versies geïnstalleerd zijn.
  7. Applicaties worden gevalideerd op kwaliteit, het beleid of veiligheidsaspecten alvorens te worden gepubliceerd.
  8. De service is beschikbaar op de iOS-en Android-platforms, maar het kan ook draaien op de meeste andere smartphones en tablet-platformen.
  9. Het platform stelt de organisatie in staat processen efficiënter te ondersteunen met Mobility Solutions.
  10. Het bedrijf kan de mobiele oplossingen die haar medewerkers nodig heeft aanbieden in een veilige en vriendelijke omgeving.

De piramide geeft de situatie duidelijk weer. Atos ondersteunt bedrijven op alle niveaus van de piramide. Atos bouwt dus ook Apps! Onze aanpak is eenvoudig; we beginnen met het maken van een storyboard. Op die manier brengen we de end-user experience in beeld. Na het afstemmen van initiële functionele requirements wordt er iteratief ontworpen. Wil je meer weten over wat Atos voor jouw bedrijf kan doen? Neem dan eens contact met me op!

Atos is een internationale IT-dienstverlener met een jaaromzet van 8,7 miljard euro. Het bedrijf biedt werk aan 74.000 collega’s in 42 landen. Wereldwijd levert Atos aan haar klanten hi-tech transactieservices, advies en technologie, systeemintegratie en managed services.

Atos focust op het aanbieden van zakelijke technologie, die klanten vooruit helpt en in staat stelt hun onderneming van de toekomst te creëren. Atos is de wereldwijde IT-partner voor de Olympische Spelen en staat genoteerd aan de Paris Eurolist Market.

 

You can leave a response, or trackback from your own site.

Leave a Reply